Platform Berasaskan Perikanan
#JALAINCOME
  • Belum ada Rekod Carian |

Ko-Nelayan

088-294 301

Mon-Fri: 9:00-18:00
ekansabah@gmail.com
konelayan@sabah.gov.my


Platform Berasaskan Perikanan
#JALAINCOME

KEMACHA TINI'S LEKOR

Kunak
Kg Sungai Langgas, Peti Surat 408,91207 Kunak, Sabah
0126892418

KEMACHA TINI'S LEKOR

Tini's Manufacturer Foods Sdn Bhd pada mulanya di daftarkan dengan perniagaan Al- Sultan Enterprise pada Oktober 2018,yang terletak di kampung sungai langgas, peti surat 408,91207 kunak,Sabah. 

Merupakan sebuah perniagaan milikan tunggal yang mengeluarkan produk hasilan ikan seperti keropok lekor keping, Keropok lekor mentah, keropok sotong dan sate ikan (lokching)

Perniagaan ini diusahakan oleh Pn Suhartini Binti Sultan. Namun pada tahun 2019, perniagaan ini telah mendaftarkan penjenamaan perniagaan pada MYIPO dengan menggunakan jenama "KEMACHA TINI'S LEKOR"

Pada MAC 2022 perniagaan Al-Sultan Enterprise telah menaik taraf perniagaan dari Enterprise kepada Sdn Bhd. Dengan nama baru "Tini's manufacturer foods Sdn Bhd". Tujuan menaik taraf perniagaan adalah untuk menjadikan perniagaan ini dapat berkembang lebih pesat sehingga dapat menjadi pembekal Keropok lekor keluar negara.

Pasaran perniagaan kini telah berjaya menembusi keseluruhan pasaran sabah dan berjaya menembusi supermarket-supermarket terkenal di sabah. Seperti keseluruhan autlet bataras, servey, CKS dan GDC.

Selain itu juga, produk yang dikeluarkan juga dijual melalui jualan online iaitu di media sosial FB, IG, tiktok, watsap dan shoppe.

Untuk info-info terkini, boleh melawati 👇
FB page: Kemacha Tini's Lekor
IG: Kemacha Tini's Lekor
Tiktok: Kemacha Tini's Lekor

Dan untuk respon yang lebih cepat boleh cal atau watspa no 0126892418

Link Tiktok belum dimuat naik

Lokasi KEMACHA TINI'S LEKOR

Lokasi Fizikal KEMACHA TINI'S LEKOR berdasarkan latitude dan longitude yang mereka berikan.